link to homepage logo
view product Плочи

Плочи

view product Суви смеси

Суви смеси

view product Малтери

Малтери

view product Профили

Профили

view product Шрафови

Шрафови

view product Аксесоари

Аксесоари

view product Изолации

Изолации

system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut

Противпожарна и импрегнирана гипс-картонска плоча Тип DFH2

Отпорност од влага. Отпорност на пожар. Всеки път.

Противпожарна и импрегнира гипс-картонска плоча Technogips Pro DFH2 направена од специјална импрегнирана хартија и гипсено јадро со висока густина во комбинација со стаклени влакна и хидрофобни адитиви за одлична заштита при висока температура и влажност.

Карактеристики

  • За примена во ентериерни системи за сува градба како преградни ѕидови, ѕидови со инсталации, ѕидни облоги и спуштени плафони во зони со високо ниво на влажност за кратки периоди и дополнителни високи барања за пожарна заштита како што се јавни кујни, соблекувални, лаборатотии и др.
  • Соодветна за простории со висока релативна влажност до 70% за кратки периоди на време

Предности

  • Зголемена густина на гипсеното јадро за подобра звучна изолација и стабилност Тип D
  • Зголемена отпорност при високи температури Тип F
  • Зголемена отпорност на влага Тип H2
  • Лесни и практични за сечење и монтажа
  • Обезбедуваат здрава околина со контролирана влажност

Технички податоци

Во сообразност со EN 520:2004 + А1:2009, тип Тип A, D, F, H2
Дебелина 12.5 | 15 | 18 mm
Тежина на плочите >10 | >12.5 | 14 kg/m²
Ширина 600 | 1200 | 1250 mm
Должина 2000 - 3000
Фабричка ивица TE | SE
Реакција на пожар А2-s1,d0
Топлинска спроводливост, ʎ 0.25 W/(m.K)

Пакување

Дебелина на плочите 12.5| 15 | 18 mm
Плочи во палета   60 | 50 | 40 ком.

 

Документи

download document

Изјава за експлоaтациските индикатори

download document

Технички лист

download document

Безбедносен сертификат

download document

Environmental Product Declaration

Поврзани производи

view product
FUGA Hydro импрегниран исполнувач на споеви

FUGA Hydro импрегниран исполнувач на споеви

view product
Бандажна лента од стаклени влакна

Бандажна лента од стаклени влакна

view product
Брз шраф TN 3.5 mm

Брз шраф TN 3.5 mm

Поврзани системи

view product
Technogips Pro C1-1

Technogips Pro C1-1

view product
Technogips Pro L1-2

Technogips Pro L1-2

view product
Technogips Pro W 1-1

Technogips Pro W 1-1

Поврзани написи за блогови

read blog post

24.02.2021

Како да се направи ниша во ѕидна опшивка?

Во оваа видео ви претставуваме како брзо и лесно да се изработи ниша во ѕидна опшивка од UA профили. Потребен алат и производи:...

read blog post

03.03.2021

Како да се закачи бојлер на ѕид од гипс-картон?

Во оваа видео ви презентираме како брзо и лесно да се изработи зајакната подконструкција од UA профили за монтирање на бојлер на ѕид од...

read blog post

24.02.2021

Како да се направи ниша во ѕидна опшивка?

Во оваа видео ви претставуваме како брзо и лесно да се изработи ниша во ѕидна опшивка од UA профили. Потребен алат и производи:...

read blog post

03.03.2021

Како да се закачи бојлер на ѕид од гипс-картон?

Во оваа видео ви презентираме како брзо и лесно да се изработи зајакната подконструкција од UA профили за монтирање на бојлер на ѕид од...