link to homepage logo

Блог

Корисни совети и проверени техники од светот на сувата градба. Направи-Сам видеа придружени со детален блог статии за лесна поправка во домот.

read blog post

11.04.2024

Зошто гипсот е во сржта на енергетската транзиција кон?

Во 2024 година, кога одржливоста и зачувувањето на животната средина стануваат сè поважни, гипсот се истакнува како клучен играч за...

read blog post

15.03.2024

Сувата градба како дел од стратегијата за неутралност од јаглерод диоксид

Во 2024 година се соочуваме со расплет на еколошка криза и последици од климатските промени. Сè повеќе ресурси се трошат на истражување,...

read blog post

28.02.2024

Добредојдовте во иднината со Blue Board

Иновации во сува градба Високотехнолошкиот Blue Board претставува импресивно решение кое ја носи иднината на градежништвото во сегашноста....

read blog post

18.01.2024

Суровите временски услови и нивните влијанија врз вашиот проект за сува конструкција

Градежните работи во текот на зимата можат да бидат предизвикувачи поради непогодните временски услови. Иако структурите на гипс ѕидовите обично...

read blog post

28.02.2023

Трендови во градежништвото

Во оваа статија ги споделуваме со вас најважните трендови во сувата градба што треба да се следад во текот на 2023 година.

read blog post

01.09.2022

Зошто Сувата Градба е со Поголема Водена Ефикасност?

Во следнава статија ќе ве информираме зошто сувата градба е со поголема водна ефикасност во споредба со конвенционалната ѕидарија.