link to homepage logo
view product Преградни ѕидови

Преградни ѕидови

view product Ѕидови со инсталации

Ѕидови со инсталации

view product Ѕидни облоги

Ѕидни облоги

view product Спуштени плафони

Спуштени плафони

view product Фасадни решенија

Фасадни решенија

system-detail-cut
system-detail-cut

Technogips Pro L1-1

Сертифицирани системски решенија. Гарантирани резултати.

Ѕидни облоги изработени од конструкција на CD/UD профили и еднослојна облога од гипс-картонски плочи.

Карактеристики

Сопствена тежина на ѕидот до 16 kg/m2
Дебелина на опшивката 44.5 - 344.5 mm
Висина до 10.00 m

Оптимална заштита од влага, кога користите:

 • Гипс-картонска плоча Тип Н2;
 • Гипс-картонска плоча Тип DFH2;
 • Гипс-картонска плоча Titan Board Тип DFH1IR;
 • Плоча Blue Board Тип GM DFH1IR;

Заштита од пожари, кога користите:

 • Гипс-картонска плоча Тип DF;
 • Гипс-картонска плоча Sound Comfort Extra DFIR;
 • Гипс-картонска плоча Тип DFH2;
 • Гипс-картонска плоча Titan Board Тип DFH1IR;
 • Плоча Blue Board Тип GM DFH1IR;

Високо ниво на изолација од воздушна бучава, кога користите:

 • Гипс-картонска плоча Sound Comfort Extra DFIR;
 • Гипс-картонска плоча Titan Board Тип DFH1IR;
 • Плоча Blue Board Тип GM DFH1IR;

Висока отпорност на удар и исклучителна цврстина при употреба:

 • Гипс-картонска плоча Titan Board Тип DFH1IR;
 • Плоча Blue Board Тип GM DFH1IR;

Компоненти на системот

1 Гипс-картонска плоча Technogips Pro Тип A / H2 / DF / DFH2 / Sound Comfort Extra DFIR / Titan Board / Blue Board
2 Премиум профил CD 60 / 0.6 mm
3 Премиум профил UD 27 / 0.6 mm
4 Акустична лента на сите периферни профили
5 Бандажна лента сите споеви на последниот слој + периферните
6 Исполнувач на споеви FUGA&FINISH / FUGA за пожарна заштита на сите слоеви
7.1 Брз шраф 3.5 x 25 mm на растојание 250 mm
7.5 Саморезен шраф за лим, ТЕХ 4.2 х 13 mmm
8 Ротациона типла на растојание 500 mm
Сидрест клин за пожарна заштита на растојание 500 mm
9 Директен држач (со носивост 0.40 kN)
10 Минерална волна (по избор)
11 Спојка за CD профил 0.5 mm
  Глет маса за глетување SATEN / FUGA&FINISH Light

 

Пресек

Пресек

Детали

download document

Det. H01.Подолжен спој на плочи, хоризонтален пресек

download document

Det. H02.Дилатационен спој, хоризонтален пресек

download document

Det. H03.1a.Надворешен агол, хоризонтален пресек

download document

Det. H03.1b.Надворешен агол со сув малтер, хоризонтален пресек

download document

Det. H03.2.Внатрешен агол, хоризонтален пресек

download document

Det. V01.Спој со масивен плафон, вертикален пресек

download document

Det. V02.Челен спој на плочи, вертикален пресек

download document

Det. V03.Спој со подлога, вертикален пресек

Документи

download document

Технички каталог

download document

Каталог противпожарна заштита

Поврзани производи

view product
Премиум профил CD

Премиум профил CD

view product
Премиум профил UD

Премиум профил UD

view product
Директен држач

Директен држач

Поврзани системи

view product
Technogips Pro L0-1

Technogips Pro L0-1

view product
Technogips Pro L1-2

Technogips Pro L1-2

view product
Technogips Pro C1-1

Technogips Pro C1-1

Поврзани написи за блогови

read blog post

24.02.2021

Како да се направи ниша во ѕидна опшивка?

Во оваа видео ви претставуваме како брзо и лесно да се изработи ниша во ѕидна опшивка од UA профили. Потребен алат и производи:...

read blog post

25.08.2021

Како да се направи ѕидна опшивка на заоблен ѕид?

Во оваа видео ви презентираме како да се направи ѕидна опшивка на заоблен ѕид, користејќи стандардни гипс-картонски плочи тип A 9.5 mm....

read blog post

24.02.2021

Како да се направи ниша во ѕидна опшивка?

Во оваа видео ви претставуваме како брзо и лесно да се изработи ниша во ѕидна опшивка од UA профили. Потребен алат и производи:...

read blog post

25.08.2021

Како да се направи ѕидна опшивка на заоблен ѕид?

Во оваа видео ви презентираме како да се направи ѕидна опшивка на заоблен ѕид, користејќи стандардни гипс-картонски плочи тип A 9.5 mm....