link to homepage logo
view product Плочи

Плочи

view product Суви смеси

Суви смеси

view product Малтери

Малтери

view product Профили

Профили

view product Шрафови

Шрафови

view product Аксесоари

Аксесоари

view product Изолации

Изолации

system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut

Импрегнирана гипс-картонска плоча Тип H2

Отпорност од влага. Беспрекорна цврстина. Секогаш.

Водоотпорните гипс-картонски плочи Tip H2, се направени од специјално импрегнирана хартија и гипсено јадро со адитиви за водонепропустливост (хидрофобни адитиви) за заштита од влага.

Карактеристики

  • За примена во ентериерни системи за сува градба, како преградни ѕидови, ѕидови со инсталации, ѕидни облоги и спуштени плафони во зони со високо ниво на релативна влажност за кратки временски периоди, како што се кујни, бањи, перални и др.
  • Соодветна за простории со висока релативна влажност до 70% за кратки периоди на време

Предности

  • Зголемена отпорност на влага, тип H2
  • Ги имаат сите предности и квалитет како стандардните гипс-картонски плочи
  • Лесни се и практични за сечење и монтажа
  • Обезбедуваат здрава околина со контролирана влажност
  • Создаваат здрава, стабилна и долготрајна основа која е подготвена за керамички облоги во просториите со зголемена влажност

Технички податоци

Во сообразност со EN 520:2004 + А1:2009, тип  A, H2
Дебелина   9.5 |  12.5 |  15  | 18 mm
Тежина на плочите >7.2 | >8.6 | >11 | 13 kg/m²
Ширина 600 | 1200 | 1250 mm
Должина 2000 - 3000
Фабричка ивица TE | SE
Реакција на пожар А2-s1,d0
Топлинска спроводливост, ʎ 0.25 W/(m.K)

Пакување

Дебелина на плочите 9.5 | 12.5 | 15 | 18 mm
Плочи во палета  70 |  60   | 50 | 40 ком.

Документи

download document

Изјава за експлоaтациските индикатори

download document

Технички лист

download document

Безбедносен сертификат

download document

Environmental Product Declaration

Поврзани производи

view product
FUGA Hydro импрегниран исполнувач на споеви

FUGA Hydro импрегниран исполнувач на споеви

view product
Бандажна лента од стаклени влакна

Бандажна лента од стаклени влакна

view product
Премиум профил CD

Премиум профил CD

Поврзани системи

view product
Technogips Pro W 1-2

Technogips Pro W 1-2

view product
Technogips Pro C1-1

Technogips Pro C1-1

view product
Technogips Pro L1-2

Technogips Pro L1-2

Поврзани написи за блогови

read blog post

10.02.2021

Фугирање на плоча H2 со FUGA Hydro

Во оваа видео ви презентираме како брзо и лесно може да се пополнат фугите на импрегнирана гипс-картонска плоча тип H2 со FUGA Hydro....

read blog post

24.02.2021

Како да се направи ниша во ѕидна опшивка?

Во оваа видео ви претставуваме како брзо и лесно да се изработи ниша во ѕидна опшивка од UA профили. Потребен алат и производи:...

read blog post

10.02.2021

Фугирање на плоча H2 со FUGA Hydro

Во оваа видео ви презентираме како брзо и лесно може да се пополнат фугите на импрегнирана гипс-картонска плоча тип H2 со FUGA Hydro....

read blog post

24.02.2021

Како да се направи ниша во ѕидна опшивка?

Во оваа видео ви претставуваме како брзо и лесно да се изработи ниша во ѕидна опшивка од UA профили. Потребен алат и производи:...