link to homepage logo
view product Плочи

Плочи

view product Суви смеси

Суви смеси

view product Малтери

Малтери

view product Профили

Профили

view product Шрафови

Шрафови

view product Аксесоари

Аксесоари

view product Изолации

Изолации

system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut

Titan Board Тип DFH1IR

Сигурност, комфорт и дълготраjност. Секогаш.

Titan Board Type DFH1IR е изработена од високо технолошка хартија и јадро со висока густина, зајакнета со стаклени и хидрофобни адитиви за премиум пожарна заштита, отпорност на влага, звучна изолација и механички удари.

Примена

  • За мултифункционална примена во премиум ентериерни системи за сува градба како преградни ѕидови, ѕидови со инсталации, ѕидни облоги и спуштени плафони во зони со високи барања за пожарна заштита, звучна изолација, влагоотпорност и високи нивоа на отпорност на механички оштетувања. Плочата е исклучително соодветна за простории со голем проток на луѓе во станбени, општестени, трговски, инустриски и други објекти.
  • Соодветна за простории со висока релативна влажност до 90%, за кратки периоди на време и обезбедна вентилација.

Предности

  • Гипсено јадро со голема густина за одлична звучна изолација и стабилност - тип D
  • Одлична звучна изолација
  • Зголемена отпорност при високи температури - тип F
  • Највисока класа на отпорност од влага - тип H1
  • Отпорност од удари и гребење - тип I
  • Исклучителна цврстина и истрајност - тип R
  • Обезбедуваат здрава околина со контролирана влажност

Технички податоци

Во сообразност со EN 520:2004 + А1:2009, тип A, D, F, H1, I, R
Дебелина  12.5 | 15 | 18 mm
Тежина на плочите >12 | >14 | 16 kg/m²
Ширина 600 | 1200 | 1250 mm
Должина 2000 - 3000 mm
Фабричка ивица TE 
Реакција на пожар А2-s1,d0
Топлинска спроводливост, ʎ 0.25 W/(m.K)

 

Пакување

Дебелина на плочите 12.5 | 15 | 18 mm
Плочи во палета 40 | 30 | 30 ком.

Документи

download document

Изјава за експлоaтациските индикатори

download document

Технички лист

download document

Безбедносен сертификат

download document

Environmental Product Declaration

download document

Брошура за производи

Поврзани производи

view product
FUGA исполнувач на споеви

FUGA исполнувач на споеви

view product
Titan шраф TN 3.9 mm

Titan шраф TN 3.9 mm

view product
Премиум профил Z140 CW

Премиум профил Z140 CW

Поврзани системи

view product
Technogips Pro W 1-2

Technogips Pro W 1-2

view product
Technogips Pro S1-2

Technogips Pro S1-2

view product
Technogips Pro C1-1

Technogips Pro C1-1

Поврзани написи за блогови

read blog post

09.06.2021

Како да се сече Titan плоча?

Во оваа видео ви презентираме како брзо, лесно и коректно да се исече Titan плоча. Потребен алат: Скалпел Метро Тука...

read blog post

16.06.2021

Како правилно да се фиксира Titan плоча?

Во оваа видео ви презентираме како брзо и лесно да се фиксира Titan плоча.   Алати и производи кои се потребни: Премиум CW...

read blog post

09.06.2021

Како да се сече Titan плоча?

Во оваа видео ви презентираме како брзо, лесно и коректно да се исече Titan плоча. Потребен алат: Скалпел Метро Тука...

read blog post

16.06.2021

Како правилно да се фиксира Titan плоча?

Во оваа видео ви презентираме како брзо и лесно да се фиксира Titan плоча.   Алати и производи кои се потребни: Премиум CW...