link to homepage logo
view product Плочи

Плочи

view product Суви смеси

Суви смеси

view product Малтери

Малтери

view product Профили

Профили

view product Шрафови

Шрафови

view product Аксесоари

Аксесоари

view product Изолации

Изолации

system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut

FUGA Hydro импрегниран исполнувач на споеви

Заштита од влага. Секогаш.

ФУГА ХИДРО е импрегниран исполнувач за рачно глетување и фугирање со мрежеста бандажна лента на гипс-картонски плочи во простории со зголемена влажност.

Карактеристики

  • Погодна за пополнување на споевите кај гипс-картонските плочи, тип Н2, DFH2, Titan Board  или Blue Board
  • Погодна за целосно глетување
  • Се применува во простории со висока релативна влажност

Предности

  • Може да се користи за пополнување на мали празнини и кај реконструкции
  • Обезбедува цврста и долготрајна врска помеѓу плочите
  • Ограничено собирање во текот на сушењето
  • Производот е економичен и лесен за работа

Технички податоци

Во сообразност со БДС EN 13963:2015 Tип 3B
Отворено време ~ 60 минути
Потрошувачка ~ 0.30 kg/m²
Покривна моќ ~ 16 m²/ 5 kg 
Сооднос при мешање ~ 2.8 l вода : 5 kg
Температура при употреба 5° - 30 ° C
Цврстина на кохезијата 0.3 MРa
Класа на реакција на пожар A1
Рок на употреба 6 месеци

Пакување

Хартиена вреќа 5 kg 
Палета 120 вреќи
Тежина на палетата 600 kg

Документи

download document

Изјава за експлоaтациските индикатори

download document

Технички лист

download document

Безбедносен сертификат

Поврзани производи

view product
Blue Board Тип GMFH1IR

Blue Board Тип GMFH1IR

view product
Импрегнирана гипс-картонска плоча Тип H2

Импрегнирана гипс-картонска плоча Тип H2

view product
Противпожарна и импрегнирана гипс-картонска плоча Тип DFH2

Противпожарна и импрегнирана гипс-картонска плоча Тип DFH2

Поврзани системи

view product
Technogips Pro W 2-2A

Technogips Pro W 2-2A

view product
Technogips Pro W 2-2B

Technogips Pro W 2-2B

view product
Technogips Pro W 2-2-1

Technogips Pro W 2-2-1

Поврзани написи за блогови

read blog post

03.02.2021

Пополнување на фуги на Blue Board плочи со FUGA Hydro

Во оваа видео ви презентираме како брзо и лесно може да се пополнат фугите на Blue Board со FUGA Hydro. Алат и производи кои се потребни:...

read blog post

08.03.2021

HOW TO: Одвојување на мокар јазол во кујната, правилен избор на плочи за работа со FUGA Hydro, поправање на оштетен надворешен агол

Денес ви обезбедуваме повеќе информации на следните теми: како да се подвои мокар јазол во кујната, кои плочи треба да се користат во комбинација...

read blog post

03.02.2021

Пополнување на фуги на Blue Board плочи со FUGA Hydro

Во оваа видео ви презентираме како брзо и лесно може да се пополнат фугите на Blue Board со FUGA Hydro. Алат и производи кои се потребни:...

read blog post

08.03.2021

HOW TO: Одвојување на мокар јазол во кујната, правилен избор на плочи за работа со FUGA Hydro, поправање на оштетен надворешен агол

Денес ви обезбедуваме повеќе информации на следните теми: како да се подвои мокар јазол во кујната, кои плочи треба да се користат во комбинација...