link to homepage logo
view product Плочи

Плочи

view product Суви смеси

Суви смеси

view product Малтери

Малтери

view product Профили

Профили

view product Шрафови

Шрафови

view product Аксесоари

Аксесоари

view product Изолации

Изолации

system-detail-cut
system-detail-cut

FUGA & FINISH Light готова за употреба смеса

Брза при работа. Секогаш.

FUGA & FINISH Light е готова за употреба универзална смеса, соодветна за фугирање на гипс-картонски плочи или за целосно глетување.

Карактеристики

  • За пополнување и завршување на фугите меѓу гипс-картонските плочи, ниво Q1-Q2
  • Соодветна за целосно глетување на гипс-картонските плочи, ниво Q3-Q4
  • Се применува во простории со релативна влажност

Предности

  • Готова за употреба смеса, директно од пакувањето
  • Олеснета формула за лесна работа и висока ефективност на покривна моќ
  • Снежно бела боја на смесата и површина која лесно може да се измазни со минимална прашина
  • Погодна за рачно и машинско аплицирање
  • Можност за разредување со вода

Технички податоци

Во сообразност со БДС EN 13963:2015 Tип 3B
Потрошувачка при фугирање ~ 0.35 kg/m²
Покривна способност при фугиране ~ 66 m²/ 20 kg
Потрошувачка при глетување ~ 0.50 kg/m²
Покривачка способност при глетување ~ 40 m²/ 20 kg
Време на сушење 6 ÷ 24 ч во зависност од околната средина
Дебелина на слојот при глетување 0 ÷ 5 mm
Температура на нанесување +8° ÷ +35 ° C и 70% влажност на воздухот
Класа на реакција на пожар A2-s1, d0
Рок на употреба 12 месеца

Пакување

Пластична канта 20 кг
Палета 33 кофи
Тежина на палетата 660 кг

 

Документи

download document

Изјава за експлоaтациските индикатори

download document

Технички лист

download document

Безбедносен сертификат

Поврзани производи

view product
Стандардна гипс-картонска плоча Тип A

Стандардна гипс-картонска плоча Тип A

view product
Хартиена бандажна лента

Хартиена бандажна лента

view product
Премиум алу-заштитен аголен профил

Премиум алу-заштитен аголен профил

Поврзани системи

view product
Technogips Pro L0-1

Technogips Pro L0-1

view product
Technogips Pro C1-1

Technogips Pro C1-1

view product
Technogips Pro W 1-1

Technogips Pro W 1-1

Поврзани написи за блогови

read blog post

23.12.2020

Како и кога да користите FUGA & FINISH Light?

FUGA & FINISH Light е готова за употреба универзална смеса. Олеснетата формула ја прави екстремно лесна за нанесување и се оптимизира...

read blog post

16.09.2020

Пополнување на фуги со бандажо, ниво на обработка Q1

Во оваа видео ви презентираме како лесно и брзо да се армираат фугите помеѓу гипс-картонските плочи со бандажо алатот за машинско бандажирање....

read blog post

23.12.2020

Како и кога да користите FUGA & FINISH Light?

FUGA & FINISH Light е готова за употреба универзална смеса. Олеснетата формула ја прави екстремно лесна за нанесување и се оптимизира...

read blog post

16.09.2020

Пополнување на фуги со бандажо, ниво на обработка Q1

Во оваа видео ви презентираме како лесно и брзо да се армираат фугите помеѓу гипс-картонските плочи со бандажо алатот за машинско бандажирање....