link to homepage logo
view product Плочи

Плочи

view product Суви смеси

Суви смеси

view product Малтери

Малтери

view product Профили

Профили

view product Шрафови

Шрафови

view product Аксесоари

Аксесоари

view product Изолации

Изолации

system-detail-cut
system-detail-cut

Акустичен директен држач 125

Исклучителна звучна отпорност. Секогаш.

Акустичниот држач за прилагодување е идеален за директно спуштање на Премиум профили CD 60 од носиви ѕидови и тавани. Благодарение на интегрираниот гумен амортизер во основата, држачот за акустично подесување ефикасно ја подобрува звучната изолација на просториите со запирање на ширењето на ударниот шум и вибрациите од подот и таванот.

Карактеристики

  • За спуштени конструкции од Премиум профили CD 60 кај различни типови на носиви конструкции (бетон, дрвена решетка итн.) во простории со зголемена потреба за звучна изолација.

Предности

  • Интегриран гумен амортизер во основата за ефективна звучна изолација на просториите.
  • Иновативен, централно поставен дизајн на ребрата, за зголемена стабилност и препорачана носивост (мин. 0,40 kN | 40 kg).
  • Униформа дебелина на метал од 0,8 mm, за дополнителна цврстина.
  • Лесно израмнување поради сервисните дупки поставени на рамената.
  • Минимизирано губење на корисен простор во просторијата.

Технички податоци

Во сообразност со EN 13964:2014   
Дебелина на металот  0.8 mm
Достапни големини  125 mm
Реакција на пожар  A1
Ниво на заштита од корозија  Класa B
Препорачано оптеретување F  0.40 kN
Капацитет на носивост admF  0.50 kN

 

Packaging

Акустичен директен држач 125 100 ком. во кутија.
Пакувани во специјални зелени кутии Technogips Pro.

Документи

download document

Изјава за експлоaтациските индикатори

download document

Технички лист

Поврзани производи

view product
Премиум профил Z140 CD

Премиум профил Z140 CD

view product
Шраф за лим, TEX LN 4.2 mm

Шраф за лим, TEX LN 4.2 mm

view product
Sound Comfort Extra Тип DFIR

Sound Comfort Extra Тип DFIR

Поврзани системи

view product
Technogips Pro L1-1

Technogips Pro L1-1

view product
Technogips Pro L1-2

Technogips Pro L1-2

view product
Technogips Pro C1-1

Technogips Pro C1-1

Поврзани написи за блогови

read blog post

06.10.2021

Опшивка на спуштен плафон C1-1

Во оваа видео ви презентираме како се монтира еднослојна опшивка на спуштен плафон на едно ниво Technogips Pro C1-1. Производи и алати...

read blog post

17.11.2021

Опшивка на спуштен плафон C2-2

Во оваа кратка статија, ви презентираме како брзо и лесно да се монтира опшивка на спуштен плафон Technogips Pro C2-2 со ниво на завршна обработка...

read blog post

06.10.2021

Опшивка на спуштен плафон C1-1

Во оваа видео ви презентираме како се монтира еднослојна опшивка на спуштен плафон на едно ниво Technogips Pro C1-1. Производи и алати...

read blog post

17.11.2021

Опшивка на спуштен плафон C2-2

Во оваа кратка статија, ви презентираме како брзо и лесно да се монтира опшивка на спуштен плафон Technogips Pro C2-2 со ниво на завршна обработка...