link to homepage logo

01.03.2022

HOW-TO: Rregullat themelore teknike që duhen ndjekur kur punoni me përzierje gipsi gjatë dimrit

Në fillim të muajit Mars ne i përgjigjemi dy prej pyetjeve më të shpeshta në lidhje me punën me përzierjet e thata të gipsit gjatë muajve të dimrit të vitit. Duke iu përmbajtur rekomandimeve të mëposhtme gjatë periudhave të motit të ftohtë dhe të lagësht, ju do të zgjidhni problemet që mund të shfaqen gjatë aplikimit të përzierjeve të thata të gipsit.

Cila duhet të jetë temperatura minimale kur punoni me përzierje të thata gipsi?

Temperatura optimale në zonat e brendshme ku aplikohen përzierjet e thata të gipsit është midis + 5 ° С dhe + 25 ° С. Kjo arrihet shumë rrallë gjatë muajve të ftohtë të vitit. Për të siguruar punim me cilësi të lartë, është e nevojshme të sigurohet një temperaturë mesatare ditore mbi + 8 ° C, pasi në temperatura nën + 5 ° C, proceset kimike ngadalësohen, gjë që çon në tharje të pabarabartë, rrezik të lartë ngrirjeje dhe kompromentim të cilësisë. të sipërfaqes së përfunduar.

Çfarë trajtimi/mirëmbajtjeje të mëtejshme nevojitet për sipërfaqet e trajtuara?

Për të siguruar tharje uniforme, sipërfaqet e trajtuara duhet të mbrohen nga rrezet e diellit direkte, era dhe ngrirja. Nëse sipërfaqja kryesore ka të ngjarë të ngrijë para se të thahet plotësisht, është mirë që të shtyhet operacioni, përndryshe është e mundur që

Pas tharjes do të shfaqen zona me çarje, forcë të reduktuar ose shtrembërim nga baza.

 

Pas te te gjitha artikujt