link to homepage logo
view product Плочи

Плочи

view product Суви смеси

Суви смеси

view product Малтери

Малтери

view product Профили

Профили

view product Шрафови

Шрафови

view product Аксесоари

Аксесоари

view product Изолации

Изолации

system-detail-cut
system-detail-cut

SPRINT Plus лесен гипсен малтер за машинско и рачно малтерисување

Помазна површина. Помала потрошувачка. Секогаш.

СПРИНТ ПЛУС е лесен машински малтер на база на гипс за еднослојно нанесување кај внатрешни ѕидови и плафони во простории со релативна влажност. Лесната формула со перлит гарантира брзо нанесување и економична потрошувачка.

Карактеристики

  • Лесната формула со перлит гарантира брзо нанесување и економична потрошувачка. За припрема на површини кои се спремни за бојадисување, лепење на тапети или соодветни декоративни малтери и завршно глетување.
  • Совршен за поставување врз полни тули и гитер цигли, цементни и калциум силикатни блокови и врз рапав бетон
  • Погоден е за сите видови на машини за фино малтерисување.
  • Погоден за машинско и рачно нанесување.

Предности

  • При обработка со наводнета глетарка се добива многу мазна површина и нема потреба од дополнително глетување.
  • По економичен и полесен за работа
  • Многу мазна површина
  • Има до 30% помала тежина од варово-цементните малтери
  • Висока застапеност на гипс и максимална еластичност без пукнатини

Технички податоци

Во сообразност со EN 13279-2:2014 Tип B4/50/2
Отворено време ~ 120 минути
Потрошувачка ~ 8.5 kg/m²/10 mm
Покривна моќ ~ 3.5 m²/ 30 kg
Сооднос при мешање ~ 18 l вода : 30 kg
Температура при употреба 5° - 30 ° C
Цврстина на кохезијата 0.15 MРa
Реакција на пожар А1
Рок на употреба 6 месеци

Пакување

Хартиена вреќа 30 кг
Палета 40 вреќи
Тежина на палетата 1200 kg

Документи

download document

Изјава за експлоaтациските индикатори

download document

Технички лист

download document

Безбедносен сертификат

Поврзани производи

view product
Премиум аголна заштитна лајсна за малтер

Премиум аголна заштитна лајсна за малтер