link to homepage logo
view product Плочи

Плочи

view product Суви смеси

Суви смеси

view product Малтери

Малтери

view product Профили

Профили

view product Шрафови

Шрафови

view product Аксесоари

Аксесоари

view product Изолации

Изолации

system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut

FUGA исполнувач на споеви

Сигурно споjување. Секогаш.

ФУГА е исполнувач на споеви за рачно фугирање со мрежеста бандажна лента на гипс-картонски плочи. Погодна е за целосно глетување или за пополнување на мали пукнатини.

Карактеристики

  • Погодна за пополнување на споевите кај гипс-картонските плочи
  • Погодна за целосно глетување
  • Се применува во простории со релативна влажност

Предности

  • Ограничено собирање во текот на сушењето
  • Обезбедува цврста и долготрајна врска помеѓу плочите
  • Идеално мазна површина и завршна обработка на фугите
  • Производот е економичен и лесен за работа

Технички податоци

Во сообразност со EN 13963:2015 Tип 3B
Отворено време ~ 60 минути
Потрошувачка ~ 0.30 kg/m²
Покривна моќ ~ 16 m²/ 5 kg | ~ 83 m²/ 25 kg
Сооднос при мешање ~ 2.8 l вода : 5 kg | ~ 13.5 l вода : 25 kg
Температура при употреба 5° - 30 ° C
Цврстина на кохезијата 0.3 Mpa
Реакција на пожар A1
Рок на употреба 6 месеца

Хартиена вреќа 5 kg | 25 kg
Палета 120 вреќи| 40 вреќи
Тежина на палетата 600 kg | 1000 kg

Документи

download document

Изјава за експлоaтациските индикатори

download document

Технички лист

download document

Безбедносен сертификат

Поврзани производи

view product
Titan Board Тип DFH1IR

Titan Board Тип DFH1IR

view product
Хартиена бандажна лента

Хартиена бандажна лента

view product
SATEN глет маса за завршно глетување

SATEN глет маса за завршно глетување

Поврзани системи

view product
Technogips Pro W 1-2

Technogips Pro W 1-2

view product
Technogips Pro S1-2

Technogips Pro S1-2

view product
Technogips Pro C2-2

Technogips Pro C2-2

Поврзани написи за блогови

read blog post

03.12.2020

HOW TO: На различни нивоа да се постигне завршна обработка на ѕидот со FUGA, правилно приготвување на сувата смеса, избор на алати и аксесоари за работа со FUGA и совети за избор меѓу FUGA и FUGA Hydro

Денес ви даваме повеќе информации околу нивоата за завршна обработка кои може да се постигнат со FUGA, кои се чекорите за правилно приготвување...

read blog post

22.07.2020

Пополнување на фуги со гипсена фуг смеса, ниво Q1

Во оваа видео презентираме како да се пополнат и армираат фугите кај гипс-картонските плочи по нивната монтажа. Согласно категоризацијата на...

read blog post

03.12.2020

HOW TO: На различни нивоа да се постигне завршна обработка на ѕидот со FUGA, правилно приготвување на сувата смеса, избор на алати и аксесоари за работа со FUGA и совети за избор меѓу FUGA и FUGA Hydro

Денес ви даваме повеќе информации околу нивоата за завршна обработка кои може да се постигнат со FUGA, кои се чекорите за правилно приготвување...

read blog post

22.07.2020

Пополнување на фуги со гипсена фуг смеса, ниво Q1

Во оваа видео презентираме како да се пополнат и армираат фугите кај гипс-картонските плочи по нивната монтажа. Согласно категоризацијата на...