link to homepage logo
view product Плочи

Плочи

view product Суви смеси

Суви смеси

view product Малтери

Малтери

view product Профили

Профили

view product Шрафови

Шрафови

view product Аксесоари

Аксесоари

view product Изолации

Изолации

system-detail-cut
system-detail-cut

FIX лепак за гипс-картонски плочи

Цврсто лепење. Секогаш.

ФИКС е лепак за гипс-картонски плочи, кој се користи за директно лепење на сите видови гипс-картонски плочи на бетонски ѕидови, гас-бетонски блокови, цигли и тн., во простории со нормална влажност.

Карактеристики

  • Ѕидни опшивки со гипс-картонски плочи без подконструкција.
  • Пополнување на мали празнини и канали
  • Формирање на отвори кај прозорци и врати
  • Се применува во простории со релативна влажност

Предности

  • Висока цврстина
  • Брзо достигнува цврстина
  • Одлична кохезија со основата
  • Лесен и ефикасен за работа

Технички податоци

Во сообразност со EN EN 14496:2017  
Отворено време ~ 50 минути
Потрошувачка ~ 5 kg/m²
Покривна моќ ~ 5 m²/вреќа
Сооднос при мешање ~ 13 l вода : 25 kg
Температура при употреба 5° - 30 ° C
Цврстина на кохезијата 0.23 MPa
Класа на реакција на пожар A1
Рок на употреба 6 месеци

 

Пакување

Хартиена вреќа  25 kg
Палета 40 вреќи
Тежина на палетата 1000 kg

Документи

download document

Изјава за експлоaтациските индикатори

download document

Безбедносен сертификат

download document

Технички лист

Поврзани производи

view product
Стандардна гипс-картонска плоча Тип A

Стандардна гипс-картонска плоча Тип A

view product
FUGA исполнувач на споеви

FUGA исполнувач на споеви

view product
Хартиена бандажна лента

Хартиена бандажна лента

Поврзани системи

view product
Technogips Pro L0-1

Technogips Pro L0-1

Поврзани написи за блогови

read blog post

22.07.2020

Пополнување на фуги со гипсена фуг смеса, ниво Q1

Во оваа видео презентираме како да се пополнат и армираат фугите кај гипс-картонските плочи по нивната монтажа. Согласно категоризацијата на...

read blog post

16.09.2020

Пополнување на фуги со бандажо, ниво на обработка Q1

Во оваа видео ви презентираме како лесно и брзо да се армираат фугите помеѓу гипс-картонските плочи со бандажо алатот за машинско бандажирање....

read blog post

22.07.2020

Пополнување на фуги со гипсена фуг смеса, ниво Q1

Во оваа видео презентираме како да се пополнат и армираат фугите кај гипс-картонските плочи по нивната монтажа. Согласно категоризацијата на...

read blog post

16.09.2020

Пополнување на фуги со бандажо, ниво на обработка Q1

Во оваа видео ви презентираме како лесно и брзо да се армираат фугите помеѓу гипс-картонските плочи со бандажо алатот за машинско бандажирање....