link to homepage logo
view product Плочи

Плочи

view product Суви смеси

Суви смеси

view product Малтери

Малтери

view product Профили

Профили

view product Шрафови

Шрафови

view product Аксесоари

Аксесоари

view product Изолации

Изолации

system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut
system-detail-cut

Sound Comfort Extra Тип DFIR

Одлична звучна изолациjа и заштита од пожар. Секогаш.

Sound Comfort Extra DFIR е направена од специјална хартија и гипсено јадро со голема густина во комбинација со стаклени влакна за подобра звучна изолација и отпорност при високи температури.

Карактеристики

  • Sound Comfort Extra Pro DF гипс-картонските плочи обезбедуваат ефикасна изолација од воздушен и ударен шум при изработка на ѕидови и плафони во простории со зголемена потреба од звучна изолација и заштита од пожар.
  • Соодветни за простории со нормална релативна влажност до 60%

Предности

  • Обезбедува високо ниво на звучна изолација кај ѕидови и плафони
  • Голема густина на гипсеното јадро за подобра звучна изолација, тип D
  • Зголемена отпорност на високи температури, тип F
  • Отпорност од удари и гребење - тип I
  • Исклучителна цврстина и истрајност - тип R
  • Обезбедуваат здрава околина со контролирана влажност

Технички податоци

Во сообразност со EN 520:2004 + А1:2009, тип Тип A, D, F, I, R
Дебелина 12.5 | 15 | 18 mm
Тежина на плочите >12 | >14 | 16 kg/m²
Ширина 600 | 1200 | 1250 mm
Должина 2000 - 3000
Фабричка ивица TE | SE
Класа на реакција на пожар А2-s1,d0
Топлинска спроводливост, ʎ 0.25 W/(m.K)

Пакување

Дебелина на плочите 12.5 | 15 | 18 mm
Плочи во палета 40 | 30 | 30 ком.

Документи

download document

Изјава за експлоaтациските индикатори

download document

Технички лист

download document

Безбедносен сертификат

download document

Environmental Product Declaration

Поврзани производи

view product
Titan шраф TN 3.9 mm

Titan шраф TN 3.9 mm

view product
Акустична лента - самолеплива

Акустична лента - самолеплива

view product
FUGA исполнувач на споеви

FUGA исполнувач на споеви

Поврзани системи

view product
Technogips Pro W 1-2

Technogips Pro W 1-2

view product
Technogips Pro C1-1

Technogips Pro C1-1

view product
Technogips Pro W 2-2-1

Technogips Pro W 2-2-1

Поврзани написи за блогови

read blog post

26.03.2021

Пожарна заштита и звучна изолација кај преградни ѕидови

Во оваа видео ви презентираме 6 различни Technogips Pro преградни ѕидови, кои ги обезбедуваат потребите за пожарна заштита и звучна изолација....

read blog post

24.06.2020

Како се оформува отвор за врата со UA профили?

Во ова видео покажуваме како се оформува отвор за врата со UA профили. Тука се чекорите за монтажа кои ги следевме: Со помош на...

read blog post

26.03.2021

Пожарна заштита и звучна изолација кај преградни ѕидови

Во оваа видео ви презентираме 6 различни Technogips Pro преградни ѕидови, кои ги обезбедуваат потребите за пожарна заштита и звучна изолација....

read blog post

24.06.2020

Како се оформува отвор за врата со UA профили?

Во ова видео покажуваме како се оформува отвор за врата со UA профили. Тука се чекорите за монтажа кои ги следевме: Со помош на...