link to homepage logo

15.12.2021

Si të mbani dhe ruani profilet, materialet dhe aksesorët në mënyrë të sigurt?

Mësoni këshillat bazë për ruajtjen e saktë dhe të sigurt të profileve, materialeve dhe aksesorëve në kantierin e ndërtimit.

Rekomandohet që të jenë dy persona që lëvizin pakot e profileve. Në këtë mënyrë çdo person mbart një peshë më të lehtë, dhe është gjithashtu më e lehtë për të manovruar profilet. Në rast se ka vetëm një person që lëviz ngarkesën, ai duhet të mbajë vetëm një pako profilesh në të njëjtën kohë dhe të ngrejë peshën me këmbët e tij për të mbajtur të sigurt shpinën (siç tregohet në videon më poshtë).

Thasat e përzierjeve të thata të gipsit duhet të barten një nga një nga një person.
Vendosni thasët në një paletë druri ose në një sipërfaqe të sheshtë të thatë larg dyshemesë dhe mureve me lagështi.

Në rast se ka lagështi të lartë të ndryshimit në hapësirë, kjo mund të çojë në një ndryshim në kohën e ngurtësimit të materialit. Lagështia e tepërt mund të shkaktojë gjithashtu një zhvillim të gungave të ngurtësuara dhe ndryshim të konsistencës së përbërjes.

Kutitë e aksesorëve janë të lehta në peshë, prandaj, disa kuti mund të barten menjëherë nga një person.

Ruajtja e të gjitha produkteve të ndërtimit të murit të thatë duhet të jetë gjithmonë në ambiente të mbyllura, në një sipërfaqe të thatë dhe të sheshtë, larg trafikut të rënduar.

Hidhini një sy rekomandimeve tona në videon e mëposhtme: