Patinimi I fugave me Joint Filler Gipsi, Niveli Q2

2020-09-02 16:34:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne kete video ne ju tregojme si te patinojme bashkimet e pllakave pasi i kemi  mbuhur ato. Ne mbeshtetje te klasifikimit Eurogypsum‘s * ky eshte niveli kryesor per patinimin e siperfaqeve- I quajtur edhe Q2 **.

  

 

Keto jane hapat qe ne ndoqem:

 

Qe te kemi mundesine per te vazhduar me nivelin Q2 – per te plotesuar zonen e bashkimit me mbushje te vazhdueshme te asaj siperfaqeje, kerkesa absolute e nevojshme eshte qe shtresa e pare, niveli  Q1 te jete plotesisht I thate ( kjo gje ndodh deri ne 24 ore).

Hidhni uje ne nje vaskete dhe shtoni mbushes gipsi per bashkimet Fuga, ne menyre qe 1-2 mm uje te mbeten mbi nivelin e perzierjes se gipsit(rreth 500 ml uje per 1 kg produkt). Prisni perzierjen afersisht 5 minuta, pastaj perziejeni me dore me mistri deri sa nje mase e lengshme dhr homogjene eshte krijuar. Ne momentin qe perzierja eshte e gatshme, ne mund te vazhdojme te mbushim bashkimet.

Instruksionet e sakta per te punuar me Fuga mund ti gjeni ketu: https://www.youtube.com/watch?v=D7HE65Vybgc

Niveli Q2 mund te kompletohen ose me produktin e thate te perzier -Fuga dhe Saten, ose me produktin e gatshem per perdorim -Fuga &Finish

Vendosni material te mjaftueshem ne mistri qe te mund te mbushni totalisht bashkimin dhe ushtroni force qe kjo shtrese te hapet ne vazhdimesi ne drejtim te siperfaqes se pllakes. Shiriti I mbushjes me material ne te dyja anet e bashkimit duhet te jete afersisht 200 mm ne te gjithe gjatesin e fuges.

 

*Eurogypsum – Federata Europiane e industris se fabrikave te proshimit te produkteve te gipsit. Zhvilluar dhe vendosur, 4 nivelet e klasifikimit te cilesise se perfundimit per veshjet e gipsit per te perfituar siperfaqe te pastra per te ulur gjykime subjective ne rezultatin perfundimtar. 

**Niveli Q2 ploteson kerkesat bazike per patinimin e mureve dhe tavaneve. Ky nivel cilesie per objektivat bazike eshte te niveloj zonen e bashkimit dhe te siguroj nje kalim te vazhdueshem dhe ne nivel me siperfaqen e pllakave te gipsit. 

 

Cilesia e nivelit Q2 perfshin:

 

  • Siperfaqe totalisht e thate e  Q1
  • Suvatimi dhe zgjerimi I zones se bashkimit per te arritur nje kalim gradual nga pjesa e bashkimit ne drejtim te siperfaqeve te pllakave dhe kruajtja I ketyre siperfaqeve nese eshte e nevojshme.

 

Niveli i cilesise Q2 eshte nje baze e qendrueshme per:

  • Letra muri me trashesi mesatare deri ne te trashe
  • Bojra me emulsion mat ose bojra me mbushje te tjera , qe aplikohne shpesh me rul per baz boje.
  • Shtresa dekorative dhe perfundimtare me trashesi te pakten 1 mm.

 

Shenime te nevojshme:

  • Niveli I cilesise Q2 nuk siguron se zona e patinuar nuk do te duket, sidomos nen ndricime te ndrshme. Keto efekte mund te ulem po te vazhdojme me nivelin tjeter te cilesise Q3, I cili perfshine nje veshje , patinim, te gjithe siperfaqes se pllakave te gipsit.
  • Nese niveli perfundimtar I siperfaqes nuk eshte specifikuar, atehere niveli I cilesise Q2 pranohet si I mjaftueshem.